TEGEMOETKOMINGSCHADE COVID-19 UPDATE

9-april-2020

De voorwaarden voor de tegemoetkominschade COVID-19 (TOGS), waarbij ondernemers een eenmalige tegemoetkoming ontvangen van EUR 4.000, is versoepeld. Daarnaast zijn er een aantal SBI-codes toegevoegd aan de lijst van SBI-codes die in aanmerking komen voor de TOGS.

Wij willen jullie voor deze wijzigingen verwijzen naar de website van de RVO:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19

Daar staan de vernieuwde voorwaarden en een aangevulde lijst met SBI-codes die in aanmerking komen voor de TOGS.

Wij adviseren tevens om jullie SBI-code op juistheid te controleren. Wanneer de SBI-code niet overeenkomt met de werkzaamheden die uitgevoerd worden, adviseren wij dit zo snel mogelijk aan te passen.

Zoek met behulp van de volgende link de juiste SBI-code op:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/vastgestelde-sbi-codes

Daarna kan er een verzoek tot wijziging ingediend worden via de volgende link:
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/melding-niet-aansluitende-sbi-code-wssl

Bij twijfel over de SBI-code kan je altijd even contact met ons opnemen.

Verder willen wij iederen adviseren om alleen gebruik te maken van diverse regelingen als het echt nodig is. Alle regelingen kunnen met terugwerkende kracht aangevraagd worden en de uiterste aanvraag termijn is ook ruim.

Heb je een bepaalde regeling reeds aangevraagd en heb je toch opeens omzet? Of heb je een buffer en wil je wachten met het gebruik maken van de regeling tot een later moment? Laat het dan weten dan kunnen we samen kijken wat de juiste oplossing is.

Team Belastingbuddy