Informatie voor ondernemers betreffende het coronavirus

26-maart-2020

Op dit moment is de overheid druk bezig met diverse regelingen ter ondersteuning van ondernemers die problemen ondervinden door het coronavirus (COVID-19).

Wij zullen jullie waar nodig persoonlijk via de mail of telefoon op de hoogte houden over de ontwikkelingen van deze regelingen. Wanneer jullie vragen hebben over de huidige situatie, dan kunnen jullie ons natuurlijk ook mailen of bellen.
Wij zullen algemene updates vermelden via onze website.

Voor de meest recente informatie over regelingen verwijzen wij jullie door naar de website van het RIVM:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/financiele-maatregelen/algemene-vragen-over-de-financiele-maatregelen

De “Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers” (“Tozo”) is de vervanger van de “Bijstand voor zelfstandigen” (“Bbz”) en is vanwege het coronavirus in het leven geroepen. Deze regeling wordt vanuit de gemeente waarin je woont verzorgd en niet vanuit de Rijksoverheid. Degenen die zijn aangemeld voor de “Bbz” worden automatisch omgezet naar de “Tozo” en hoeven dus daar niks meer voor te doen.

Houd er rekening mee dat er om aanvullende informatie gevraagd kan worden. Wij verzoeken jullie daarom ook de administratie bij te werken tot op heden.
Voor de meest recente informatie over de “Tozo” verwijzen wij naar de website van de Kamer van Koophandel voor algemene informatie:
https://ondernemersplein.kvk.nl/coronacrisis-extra-bbz-ondersteuning-voor-zzpers/

Voor meer specifieke informatie verwijzen we naar de website van de gemeente waarin je woont.

Mocht je nu al twijfelen of je aan bepaalde voorwaarden voldoet en kom je wel in acute betalingsproblemen en / of in problemen bij het verzorgen van je levensonderhoud dan verzoeken wij je om contact op te nemen met de gemeente waarin je woont of met ons.

Wij hopen dat iedereen fysiek gezond blijft. Volg de instructies van het RIVM op zodat we hopelijk zo snel mogelijk uit deze situatie komen.

Team Belastingbuddy